ΤΟ ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ

Θάσος

Στη Θάσο, το νησί των Σειρήνων, οι επιλογές είναι τόσες όσες και τα χρώματα. Το γαλάζιο της θάλασσας, το πράσινο των πεύκων, το χρυσαφί της άμμου, το μπλε του ουρανού την καθιστούν μία από τις καλύτερες επιλογές για τις διακοπές σας. Στο Βόρειο Αιγαίο, ένα ελληνικό νησί με σμαραγδένια νερά, πεύκα και εξωτικές παραλίες σας συστήνει τα μυστικά του.

Σύμφωνα με τη μυθολογία η Θάσος ανακαλύφθηκε με αφορμή μία από τις πολλές ερωτικές περιπέτειες του Δία. Όταν ο Δίας, μεταμορφωμένος σε ταύρο, έκλεψε την κόρη του βασιλέως της Φοινίκης Αγήνορα, την Ευρώπη, αυτός ζήτησε από τους γιους του Φοίνικα, Κίλικα, Κάδμο και τον εγγονό του Θάσο να την αναζητήσουν. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησής του, ο Θάσος βρέθηκε κάποια στιγμή στο νησί.

Γοητεύτηκε από την απαράμιλλη ομορφιά και κάλλη του νησιού και μην μπορώντας να επιστρέψει πίσω χωρίς την Ευρώπη, αποφάσισε να εγκατασταθεί μονίμως στο νησί. Σύμφωνα με έναν άλλο μύθο, ο Ηρακλής δώρισε τη Θάσο στον Σθένελο και τον Αλκαίο, τους δύο γιους του βασιλιά Ανδρογέου της Πάρου. Η Θάσος βρίσκεται απέναντι από τις ακτές της Ανατολικής Μακεδονίας. Είναι ένα καταπράσινο νησί με υπέροχες παραλίες και συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Το νησί είναι γνωστό για αρχαίο πολιτισμό και τα τοπικά προϊόντα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ