Θασος Αξιοθεατα - Anny's Residences & Suites - Ανακαλύψτε τη Θάσο
ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Αξιοθέατα

Δάση με πεύκα που φτάνουν μέχρι τα καταγάλανα νερά, δεκάδες αρχαία μνημεία, παραθαλάσσια και ορεινά χωριά σαγηνευτικής ομορφιάς, συνθέτουν το μοναδικό νησί της Θάσου.

θασος αξιοθεατα- Studios Anny Houses

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου που βρίσκεται στον Λιμένα, χτίστηκε το 1935 ενώ ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε κατά τα 1989-199. Καταλαμβάνει έκταση 2376 τ.μ. και αποτελείται από 18 αίθουσες και 1700 αντικείμενα. Διαθέτει συλλογές από τον 7ο αιώνα πΧ έως και το 7ο αιώνα μΧ. Είναι το σημαντικότερο Μουσείο στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Εκτίθενται δείγματα αγγειοπλαστικής, γλυπτικής, νομίσματα, επιγραφές και αγάλματα. Από τα εκθέματα ξεχωρίζουν ο κούρος με 3.5 μέτρα ύψος, το άγαλμα του Ανδριανού, ο Πήγασος, κεφάλια ανδρών και γυναικών καθώς και ανάγλυφες παραστάσεις.

Αρχαίο Θέατρο

Κατασκευασμένο σε μία φυσική κοιλότητα του λόφου στο Λιμένα βρίσκεται το αρχαίο θέατρο Θάσου και χρονολογείται από τον 5ο αιώνα πΧ. Μαρμαροθετήθηκε τον 4ο αιώνα πΧ αλλά δεν είναι γνωστό τι μορφή είχε πριν. Τον 1ο αιώνα μΧ το θέατρο χρησιμοποιήθηκε για μονομαχίες και για κυνήγια – θηριομαχίες, η ορχήστρα μετατράπηκε σε αρένα και πόρτες έκλεισαν τις παρόδους. Σήμερα το αρχαίο θέατρο χρησιμοποιείται από το φεστιβάλ Θάσου και φιλοξενεί παραστάσεις και συναυλίες. Έχει πανοραμική θέα και μπορεί να φιλοξενήσει 2000 θεατές.

θασος αξιοθεατα- Studios Anny Houses
θασος αξιοθεατα - Studios Anny Houses

Λαογραφικά Μουσεία

Η Θάσος, όπως και όλη η Ελλάδα άλλωστε, είναι νησί με μεγάλη ιστορία γι αυτό και υπάρχουν πολλά Λαογραφικά Μουσεία. Κάποια από αυτά είναι: Το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιράχης, το Λαογραφικό Μουσείο Λιμεναρίων, το Λαογραφικό Μουσείο Σκάλας Ποταμιάς και το Λαογραφικό Μουσείο Θεολόγου. Το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα και εκθέματα που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

Εκκλησίες – Μοναστήρια

Η Θάσος διαθέτει πλούσια θρησκευτική ιστορία με πολλές εκκλησίες και μοναστήρια, που παραμένουν ανοιχτά για τους πιστούς καθημερινά. Τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (στις Μαριές), αλλά οι εκκλησίες του Αγίου Αθανασίου, του Αγίου Νικολάου και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι κάποια από τα θρησκευτικά προσκυνήματα που θα μπορούσατε να επισκεφτείτε.

θασος αξιοθεατα- Studios Anny Houses