Λιμένας, η πρωτεύουσα της Θάσου

Η πρωτεύουσα της Θάσου, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού απέναντι από την κωμόπολη της Κεραμωτής, με την οποία την συνδέει πυκνή συγκοινωνία με τα Ferry-boats, που διασχίζουν την διαδρομή των 6 ναυτικών μιλίων κάθε μισή ώρα περίπου, δημιουργώντας μία «φυσική γέφυρα» με την απέναντι στεριά.

Η επίσημη ονομασία της είναι Θάσος επικρατεί όμως – καθώς συντηρείται και από τους ντόπιους – η ονομασία Λιμένας (λιμάνι δηλαδή) και δίκαια κατά την γνώμη μας, αφού στην περιοχή υπάρχουν όχι ένα, αλλά τρία λιμάνια.

Η πόλη τα τελευταία χρόνια – ιδιαίτερα μετά την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της – είναι τελείως φιλική προς τον επισκέπτη, που θέλει κατά την διάρκεια της μέρας, να χαλαρώσει κάνοντας τα ψώνια ή τη βόλτα του ή απολαμβάνοντας δροσιστικά ποτά.

Η κεντρική αγορά, απλώνεται κατά μήκος ενός πολύβουου πεζόδρομου, όπου ο επισκέπτης έχει ατέλειωτες επιλογές αγορών, φαγητού, ποτού, ή απλά χαλαρού περιπάτου.

Η κοντινή προς την πλευρά του μικρού γραφικού λιμανιού παραλία, προσφέρεται για κολύμπι, αφού είναι πεντακάθαρη και έχει βραβευθεί με μπλε σημαία. Αναρίθμητα καφέ–μπαρ στην περιοχή είναι ανοιχτά ολόκληρη την ημέρα, και είναι έτοιμα να σας ξεδιψάσουν, ενώ με τις ετερόκλητες μουσικές τους, δίνουν μια ιδιαίτερη ζωντάνια στην περιοχή.

Φυσικά οι επισκέπτες που θα προτιμήσουν παραλίες έξω από το κέντρο της πόλης έχουν πληθώρα επιλογών: Λιμανάκι, Μακρύαμμος, Νυστέρι, Άγιος Βασίλειος, Ταρσανάς, Γλυφάδα, Παπαλιμάνι, Γλυκάδι είναι μόνο μερικές από τις επιλογές πανέμορφων παραλιών πεντακάθαρων και οργανωμένων που είναι έτοιμες να σας υποδεχθούν.

Η πόλη της Θάσου είναι ακόμη το διοικητικό κέντρο της περιοχής. Έτσι εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, Τράπεζες και κάθε διοικητική αρχή, για τακτοποίηση εκκρεμοτήτων της τελευταίας στιγμής, που δεν πρέπει να σας προβληματίσουν κατά την διάρκεια των διακοπών σας.

Την νύχτα οι επιλογές για διασκέδαση είναι αναρίθμητες και ποικίλες. Ξεκινούν από τα απογευματινά καφέ με τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα και φτάνουν μέχρι τα λαμπερά φώτα και την δυνατή μουσική των νυχτερινών κλαμπ, με non-stop κέφι, καλοκαιρινή ανεμελιά και έντονους ρυθμούς. Σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσουν.

Πηγή:http://www.go-thassos.gr/